Provensálské brambory

16. března 2009 v 8:10 | Lenka |  Recepty
Recpt na brambory které u nás vítězí jako lehký oběd nebo večeře na plné čáře. Jak u dětí tak u dospělých.
Potřebujeme:
menší brambory (počet dle strávníků) já dávám pro nás 4 tak 10 kousků
3 stroužky česneku
2 snítky čerstvé rozmarýny
2 snítky čerstvého tymiánu
sůl
3 lžíce oleje

Brambory i se slupkou dobře omyju a nakrájím na plátky tak 2mm silné. Nakrájené plátky dám do hrnce a spařím horkou vodou ve které nechám chvilku odstát. Mezitím nasekám česnek a bylinky. Pokud nemáte čerstvé lze použít provensálské koření, ale má to trošku jinou chuť, protože bylin v něm obsažených je mnohem víc. Z brambor vyleju vodu, pokapu olejem, přidám sůl, česnek a bylinky a dobře promíchám. Naskládám na plech
Šupnu do rozehřáté trouby a peču dozlatova. (Při horkém vzduchu na 160°C asi 25 minut)
Brambory jsou skvělé ke grilovanému masu, nebo jen tak samotné se zeleninovým salátem .
Stylově na puntíkatém talířku :)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Papaja Papaja | Web | 17. března 2009 v 13:22 | Reagovat

Koukám, že používáš "Koření od Antonína". Dle mého názoru nejlepší - několik let nepoužívám jiné... snad na cestách, když nemáme zrovna s sebou. Krásné fotky a moc se mi líbí článek s košíky!

P.

:-)

2 Lenka Lenka | 17. března 2009 v 15:06 | Reagovat

Papájo,používám od něj skoro všechno koření. Teda ne všechno co má v nabídce, ale to co používám často já :) Kvalitou se mu opravdu nic nevyrovná. Jen mě mrzí, že nemá prodejnu někde blíž. I když obvykle si nechávám posílat větší množství v nějaké akci, takže to vyjde na stejno. Jinak to co je vidět na fotce je jen kousek toho co mám.Vlastním spoustu skleniček.

3 esterka-čajovna esterka-čajovna | Web | 18. března 2009 v 16:29 | Reagovat

Tak tohle je jídýlko podle mýho gusta.... pamatuju se, jak jsem si takhle kdysi dělal brambory, jen tak a pak hustě, ale fakt hustě polít pocitvým česnekovým máslem. To byla síla - ale dneska už česnek nesnáším tak dobře, tak to neriskuju... Ale provensálská alternativa - hmmmm... díky za tip!!!:-)

4 Lenka Lenka | 19. března 2009 v 9:22 | Reagovat

esterko, čerstvý česnek bohužel taky snesu jen s obtížemi, ale upečený mi problém nedělá. Super je tip co jsem odkoukala někde, myslím u Šárky na blogu, dát péct s masem, nebo bramborama celou, neoloupanou paličku česneku jen rozkrojenou. Všechno od něho krásně voní, ale nehrozí žádné žlučníkové problémy :D

5 esterka-čajovna esterka-čajovna | Web | 19. března 2009 v 12:48 | Reagovat

Leni, ano, to znám... když už, já si česnek hodně opeču na oleji a až pak přidávám další - třeba na špagetovou omáčku... ale bramboráky můžu, po těch mi nic není... :-)

Páni, když si vzpomenu, jak jsem kdysi dlabala nakrájený česnek na chlebu se sádlem - úúúú, to byl ale puch....:-DDD

6 Lenka Lenka | 19. března 2009 v 13:42 | Reagovat

esterko, já miluju pomazánku mrkev,strouhaná cihla, majonéza a hooodně česneku. Ale už jsem si to FAKT dlouho nedala. Asi budu  muset koupit cholagol a pak si ji udělám :)

7 esterka-čajovna esterka-čajovna | Web | 20. března 2009 v 13:21 | Reagovat

jo tu mám taky ráda...dělám ji teď bez česneku a divím se, proč nemá šmrnc :-(((

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama