Honzovy buchty

26. května 2009 v 16:48 | Lenka |  Recepty
..zatím ten nejlepší recept co se mi podařilo objevit. Jako zdroj uvádím kamarádku Ladu , jen jsem recept malinko upravila.
Potřebujeme:
220-250ml mléka
2 žloutky
lžíce citronové šťávy
lžíce rumu
150g rozpuštěného másla
500g hladké mouky
50g cukru krupice
1 vanilkový cukr
špetka soli
povidla
máslo na potření
3 lžíce rumu
1 lžíce moučkového cukru
vlažná voda
1 lžička instantního droždí (nebo 3/4 kostky - asi 30g čerstvého droždí)
Já těsto zadělávám v pekárně, takže pro její majitele: ingredience dáme v uvedeném pořadí a zapneme program těsto.
Pro ty co pekárnu nemají. Klasický postup: Do mouky uděláme důlek nasypeme trochu cukru, kvasnice a zalijeme vlažným mlékem, necháme vzejít. Poté přidáme zbytek ingrediencí a necháme na teplém míst asi hodinu kynout (až těsto zdvojnásobí objem)
Z vykynutého těsta vyválíme placku, rozkrájíme na čtverce, které plníme povidly. Dobře zabalíme a dáme do vymazaného pekáčku.Buchty v něm potřeme rozpuštěným máslem, necháme ještě chvíli kynout na plechu a pak déme péct na 200°C do zlatova.
Hned po vytažení z trouby potřeme směsí vody, cukru a rumu (pro paní Rolland Laurent - nevím čím ve Francii náš tuzemský rum nahradíte, asi vám bude muset přivézt Christoff z ČR, tuzemák je totiž tekutina pro české pečivo zcela nenahraditelná)
Přikládám foto buchtet čerstvě vytažených z našeho kachlového sporáku. Drobet se připálily. Ale ty připálený jsou přeci nejlepší
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Alena Alena | 27. května 2009 v 6:55 | Reagovat

Pojedu okolo!

2 Eva D. Eva D. | 28. května 2009 v 14:19 | Reagovat

díky, vynikající, dnes peču. Popoženu Báru, aby přeložila od Rollandy recept na fr.brioš. Dělala ho v mojí bábovkové formě, do které jednotlivé motance kolmo naskládala. A ještě jednou chválím Tvé stránky. Fakt jsou pro mě relax.

3 Papaja Papaja | Web | 29. května 2009 v 9:20 | Reagovat

Nádhera!
Právě jsem se rozhodla a dávám si Tě na blogu do odkazů :-)))
P.

4 Lenka Lenka | 29. května 2009 v 10:43 | Reagovat

:D nápodobně, právě jsem se zasekla u tebe na stránkách a trošku připálila kuře :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama