Jahodové svádění

10. června 2009 v 21:33 | Lenka |  Recepty
Za tento dezert vám budou vaši muži líbat ruce (mám vyzkoušeno,fakt nekecám ) A děti vás budou mít rády ještě víc (pokud to teda nejsou zrovna puberťačky na dietě ).
Původně jsem chtěla napsat název jahodové tiramisu, ale chci předejít debatám o tom, že do něj zásadně nepatří tvaroh ale mascarpone apod. V každém případě jsem se ale tiramisu inspirovala, a taky zbytky v lednici a úrodou na zarádce :)
Potřebujeme:
2 balení cukrářských piškotů
kávu
portské (nebo jinou dobrotu např.pomerančový likér,prostě to co máte rádi)
cukr moučku dle chuti
vaničku tučného tvarohu
jogurt (já použila jahodový Cavalier, který úplně miluju, ale určitě se dá použít jakýkoliv jiný v příslušné příchuti, případně zakysaná smetana nebo creme fraiche)
smetanu ke šlehání
Smetanafix, nebo jiný ztužovač šlehačky
jahody
Nejdřív uvaříme silnou kávu (klasického turka), ochutíme lžičkou cukru a 2 lžícemi portského.
Jahody rozmačkáme s cukrem. Pár si dáme stranou na ozdobu.
Na náplň rozšleháme tvaroh s trochou cukru a přidáme dotuha ušlehanou šlehačku se ztužovačem.
Do mísy nebo formy položíme cukrářské piškoty. Já jsem použila formu na biskupský chlebíček, protože se do ní úplně krásně piškoty skládají. Piškoty pokapeme ochucenou kávou. Potřeme polovinou jahod a polovinou náplně. Celé opakujeme...piškoty, káva, jahody a náplň. Nahoru dáme na ozdobu jahody nakrájené na plátky.
A dáme chladit do lednice na tak dlouho než vám na to někdo přijde, nebo než to vydržíte vy sami. Nejlepší je dezert udělat večer a podávat druhý den po obědě.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Ala Ala | 11. června 2009 v 9:44 | Reagovat

Dala bych si, ale včera jsem zjistila, že jsem tlustá. Tak nebudu papat. Ty jsi ale pokušitelka.

2 primula primula | E-mail | Web | 11. června 2009 v 19:45 | Reagovat

Ano, to je přesně ono, to lehké, slaďoučké, chutné a vtipné jahodové pokušení. Je vidět, že chutná. Nevím jak u vás, ale u nás by do druhého dne asi nevydrželo.

3 Lenka Lenka | 11. června 2009 v 20:04 | Reagovat

Libuško já jsem jim to neřekla, zabalila jsem formu do fólie a rozbalila až druhý den. Zítra se chystám na plněné jahodové koláčky a v neděli asi na ten tvůj koláč s čepicí. Už se MOC těším

4 Lenka Lenka | 11. června 2009 v 20:04 | Reagovat

Alčo, to já říkám furt že budu nepapat. Ale pak furt zas papáma jsem šťastná a spokojená.

5 kejt kejt | E-mail | Web | 21. června 2009 v 17:23 | Reagovat

Tak jsem se nechala inspirovat a jahodové svádění nachystala. čekala jsem, co manžel-řekl: Teda Kejt.....
A návštěva- pánská, co byla u nás říká: Mělo to stupňující tendenci....Měl u nás i oběd... Tak moc dík za tip....

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama