Maso italského kovboje

22. června 2009 v 7:23 | Lenka |  Recepty
To je tak když zkřížíte italský recept s mexickým Kombinování receptů zní totiž líp, než to že jsem tam prostě naházela to co jsem v lednici a na zahradě našla.
Takže potřebujeme:
500g vepřového masa (já používám kotletu, protože mám vybíravého muže, která každý kousek, který není libový vyřazuje pro psa)
1 cibule
4 stroužky česněku
rajčata v konzervě
rajčatový protlak
sůl
pepř
čerstvá bazalka
červené fazole v konzervě
Maso nakrájíme na kostky. Cibulku nakrájíme a orestujeme dozlatova na oleji nebo sádle. Přidáme prolisovaný, nebo nasekaný česnek, maso, osolíme, opepříme a necháme maso zatáhnout. Pak přidáme protlak a konzervu rajčat (skvělé jsou Valfruta). Podlijeme vodou a dusíme do měkka. Pak přidáme fazole a necháme ještě chvilku provařit. Pokud je omáčka moc řídká zahustíme, skvěle se mi osvědčila strouhanka z tmavého chleba, ale pokud nemáte při ruce, postačí hotová jíška. Úplně nakonec nasypeme nasekanou čerstvou bazalku.
Podáváme s chlebem, rýží, těstovinama...prostě s tím co máte rádi. U nás jednoznačně vítězí domácí ciabatta.
Recept má spoustu obměn, maso můžete použít kuřecí, nebo krůtí... rajčata můžete použít čerstvé, zbavené slupky a nakrájené. Já tak likviduju přebytky ze zahrady své i zahrad tchýně a mamky. Rajčata spařím, oloupu a našupu po 3 kouscích do mražáku. Pak je vytahuju pod maso celou zimu.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama