Pečená zelenina

27. srpna 2009 v 7:50 | Lenka |  Recepty
Přichází podzim a s ním chladnější večery, které lákají k zakousnutí něčeho teplého. Asi před dvěma lety jsem někde objevila recept na pečenou zeleninu. On to teda není ani tak recept jako návod, spočívající v tom, že prostě všechnu zeleninu, kterou nejdete na zahradě (v lednici...u babičky...v trhu ) naházíte na plech, pokropíte troškou oleje, okořeníte dle chuti a šoupnete do trouby. Je to úžasně zahřívací jídlo, které překvapivě SKVĚLE chutná.
Tentokrát jsem použila:
brambory
cibuli
cuketu
mrkvev
zelí
Nic jiného jsem po dovolené doma nenašla.
Cibuli jsem obrala z kabátku, nakrájela na čtvrtky a oddělila vrstvy. Zelí jsem nakrájela na podobně velké kusy jako cibuli. Cuketu, mrkev a brambory jsem rozkrájela na plátky. Brambory na maličko štíhlejší, aby se dobře propekly. Polila jsem troškou olivového oleje, osolila, opepřila a použila trošku čerstvého rozmaýnu.
Vše jsem dala do trouby na 200°C a pekla dokud brambory neohlásily dostatečnou měkkost.
 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Ala Ala | 27. srpna 2009 v 7:57 | Reagovat

Pečený čaj a ještě pečenou zeleninu, co všechno my ještě neupečeme?

2 babi Maňasová babi Maňasová | Web | 27. srpna 2009 v 8:11 | Reagovat

To vypadá moc dobře

3 Lenka Lenka | 27. srpna 2009 v 8:38 | Reagovat

Ali, no jo no. Pečený čaj se stal naprostým hitem :) Už mě bylo navrhováno, abych se vykašlala na práci a začla ho dělat na kšeft. Tak abych snad zlikvidovala svoje milované květiny a zasadila rybíz...
Mami(babi Maňasová): taky je to dobrota,ještě tak když to upečeš v kachláčku :) Mňam

4 danah danah | E-mail | 27. srpna 2009 v 9:44 | Reagovat

Zdravím Lenko, tvoje jídla na fotkách vypadají úplně k sežrání :-)) Mňamky mňam....
přeju Ti i sobě moc dalších takových nápadů.
Dana

5 Ivča-švagřice Ivča-švagřice | 27. srpna 2009 v 9:59 | Reagovat

Vypadá to super, ale asi bych do toho musela přidat aspoň klobásku....náš táta by dokonce možná vyjedl jenom tu klobásu...ach ti masožrouti!

6 Lenka Lenka | 27. srpna 2009 v 10:54 | Reagovat

Ivi, super je tam anglická slanina :)

7 Lenka Lenka | 27. srpna 2009 v 10:55 | Reagovat

Danah: Tvoje zahrada vypadá taky naprosto k sežrání :) Jsem do ní úplně zamilovaná a jsi pro mě společně s Hanelou,velkou inspirací

8 Milada Milada | 27. srpna 2009 v 13:20 | Reagovat

Už je za humny podzim. Je to užasně vidět z tohoto receptu. Já dělám něco podobného pozdějšího : Kořenovou zeleninu, co máte rádi ale měla by tam být petržel,cibule,... dýni jakoukoli, může být i cuketa, patizon ale ty moc změknou. Teď to důležité hrušky neloupané, na čtvrtky, bez jadřinců a celé stroužky česneku NEOLOUPANÉ může jich být i velká hrst.
Všechno se nakrájí tak, aby se upeklo stejně jako hrušky. Sůl, pepř tošku oleje a do trouby. Tymián.Rozmarýn. Karamelizuje to, takže tmavne. Dá se péct dohromady i s masem třeba kuře je dobré, vepřová je pro nás moc tučná, ale pár lžic výpeku místo oleje ... peču na velkém plechu jak buchty. Je to taková "anglická" bašta do upršeného mlhavého dne. Máte moc pěkný a inspirativní blog. A Jeseníky krása. Mám fotku kdy jsem asi tak stará jako Vaše holčičky a sedím v borůvčí a brečím,že už nepůjdu dál.. je to kousek pod Petrovými kameny. :-).To už ani není pravda. Hodně štěstí. Milada

9 Lenka Lenka | 27. srpna 2009 v 14:12 | Reagovat

Milado,neloupané česneky peču často taky s masem. Hlavně když jsem byla těhotná, nbo kojila to bylo super. Masíčko se krásně provoní a přitom zůstane člověk ušetřen nežádoucích účinků česneku :)
S těma hruškama to vyzkouším - jen co se k nějakým dostanu :)

10 bookcase bookcase | Web | 27. srpna 2009 v 14:25 | Reagovat

Perfektní a jednoduché..jeden hrnec, jedna lžíce, jedna pusa, protože na vícero strávníků se určitě nedostane :-)

11 Jana Jana | Web | 27. srpna 2009 v 15:05 | Reagovat

Zrovna dlabu pečený čaj - tedy pečené ovoce.:-) Dala jsem na kilo ovoce dvě lžíce cukru a je to tedy kyselý jak štovík - takže jsem rezignovala na čaj, dosladila medem a mám z toho pečený ovocný rozblemcaný salát. :-)
A tuhle pečenou zeleninu dělám často, peču společně s kuřecími stehny a bramborama. Muž a dcera z toho sní jen maso a brambory, Ema dokonce znechuceně vybírá i nasekané bylinky, ale já to mám moc ráda.
Ale hlavní věc, kterou jsem chtěla říct - máš to krásně nafocené! :-)

12 Lenka Lenka | 27. srpna 2009 v 20:02 | Reagovat

Báro, popravdě u nás holky vyberou jen brambory a mrkev :)

13 Lenka Lenka | 27. srpna 2009 v 20:03 | Reagovat

Jani, díky za pochvalu, pomalu se začíná s foťákem sbližovat :)

14 Zuzana Zuzana | E-mail | Web | 28. srpna 2009 v 8:52 | Reagovat

juuuuu mnam to dobre vyzera!!!

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama