Cukety s česnekem a parmazánem

14. září 2009 v 15:35 | Lenka |  Recepty
Tak jsem neodolala hned první den a sýr musela hned otestovat. Výsledkem je tento recept na lehkou večeři, nebo přílohu k masíčku...
Potřebujeme:
mladou cuketu
olivový olej
sůl
česnek
rozmarýn
parmazán (nebo jiný výraznejší sýr)
V misce smícháme olivový olej, sůl, prolisovaný česnek a jehličky rozmarýny. Přidáme cuketu nakrájenou na kolečka (mladé cuketky nemusíme ani loupat ani zbavovat vnitřku). Každé kolečko v olejové lázni pěkně promáchneme a cukety necháme aspoň hodinu odležet. Pak je naskládáme na zapékací misku, zalijeme zbytkem provoněného oleje z misky a poklademe hoblinkami sýru. Dáme péci do vyhřáté trouby asi na 15 minut. Že je hotovo poznáte podle krásné barvy cuket a vůně která prostoupí všechny místnosti v domě.
No než jsem si nachystala foťák tak už, díky mému muži, hodně koleček chybělo :) Když jsem ho vyhodila tak mi nespokojeně pomlaskával za zády, takže žádné umělecké focení se nekonalo.
Chlebík, který na fotce vidíte je ještě teplá Ciabatta (přiznávám že ze směsi z Lidlu, ale mnu upečená v kachlových kamnech ). Namočená v sosíku, který vznikne z česnekovo-rozmarýnového oleje a šťávy z cuket je úplně úžasná.
 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Sandra Sandra | E-mail | Web | 14. září 2009 v 16:46 | Reagovat

Mám doma dva lilky...myslíš, že by šli připravit stejně?

2 Lenka Lenka | Web | 14. září 2009 v 16:49 | Reagovat

Sami, myslím, že s lilkem to bude ještě lepší :)

3 Sandra Sandra | E-mail | Web | 14. září 2009 v 17:27 | Reagovat

tak já to teda vyzkouším, fakt mám doma a jen kolem nich chodím a koukám na ně

4 Blanka Blanka | Web | 14. září 2009 v 17:49 | Reagovat

Můj manžel bohužel zeleninku jako je cuketa,nebo lilek odmítá,takže tento recept nevyzkouším.Ale vypadá to dobře

5 Majka Majka | 15. září 2009 v 8:15 | Reagovat

Dělávám. V sobotu jsem je ugrilovala, neměla jsem parmazán, tak jsem ještě na horké rozdrobila balkán. Grilované jsou lepší než na plechu. Jsou dobré i studené - tedy pokud zbudou.

6 Lenka Lenka | Web | 15. září 2009 v 8:36 | Reagovat

Blani, předhodit manželovi k masu jako jednu z příloh, postupně maso vynechávat - on si zvykne :)

Majko, v létě jsme je taky házeli na gril. Teď už je venku zimenka, tak pěkně šup s nima do kamen

7 mišel mišel | 18. července 2010 v 21:26 | Reagovat

Tak to nevím, ten můj si taky ne a ne zvyknout. Dnes jsem je dělala, ochutnal jedno kolečko a šmitec. Neví, co je dobré. Jak zelenina změkne pečením, dušením, nebo cibule, mrkev zesládne, tak to prostě neslupne.  A přitom je to tak výborné! moc jsem si pochutnala, díky.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama