Vaječný likér

15. prosince 2009 v 21:12 | Lenka |  Recepty
Recept mám od kamarádky Lady. Dělala jsem ho už několikrát loni a ani letos jsem si ho nenechala ujít. Polovina už "padla za vlast" v práci a druhou schovávám sama před sebou na nedělní odpoledne :)
Potřebujeme:
4 žloutky (samozřejmě čerstvé z prověřeného chovu, nejlépe od tchýně - teda jako od jejích slepic)
4 lžíce cukru krupice
1/4 lžičky mleté vanilky (koupíte v čajovnách Oxalis, nebo třeba u mého oblíbeného Antonína) Můžete použít i vanilkový cukr
1 konzerva slazeného kondenzovaného mléka (Salko)
1 konzerva (jako ta od Salka) plnotučného, nebo i polotučného krabicového mléka
250 ml rumu

Nejdřív vyšleháme žloutky a cukr. Pak přidáme Salko a do plechovky od něj odměříme trvanlivé mléko. Nakonec přimícháme rum.

Vzhledem k tomu že letos nepeču (protože dostanu cukroví od nejlepší maminky :) ) tak sí aspoň touto dobrotou doma přivolávám vánoční atmosféru.
Tak a teď si jdu sosnout do lednice a pomalu odpadnout do postele.

Jo...ještě fotku . U letošních Barborek. Třeba vykvetou a budu se vdávat!
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 coco-choc coco-choc | E-mail | Web | 15. prosince 2009 v 23:11 | Reagovat

Likéry vyrábím každoročně a ve velkém :-). Půlka rodině je dostává darem, letos padla volba na mandlový likér, tak snad bude mít úspěch jako předchozí ročníky (mimo jiné tradiční vaječný, kávový, čokoládový a extrémně dobrý kokosový).

2 Ala Ala | 16. prosince 2009 v 7:15 | Reagovat

Těším se na neděli a doufám, že na mě taky troška zbude.

3 Domácí čajovna Domácí čajovna | Web | 16. prosince 2009 v 10:16 | Reagovat

no to je nááápad!!!

mimochodem, jak dlouho vydrží?

4 zuzana zuzana | E-mail | Web | 16. prosince 2009 v 21:48 | Reagovat

nazdravie! :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama