Králík v bramboráku

28. ledna 2010 v 5:45 | Lenka |  Recepty
Taky už u vás králíka ani Pinďa nežere? A výhrůžky typu "tu zadní nohu budeš jíst že se budeš divit..." nezabírají?
Tak to zkuste jako já!
Potřebujeme:
1 králíka
koření garam másala
sůl
sladkou chilli omáčku

na bramboráky:
9 brambor
3 stroužky česneku
majoránku
sůl
kmín
3 vejce
trošku mouky

Králíka vykostíme, maso nakrájíme na kousky. Osolíme, okořeníme kořením garam másala, nebo podobnou směsí a necháme orestovat na pánvi. Zalijeme sladkou chilli omáčkou - stačí tak 5 lžic - přidáme trošku vody a ještě krátce podusíme. Pokud je šťáva moc řídká , zasypeme troškou granulované jíšky.
Připravíme těsto na bramboráky. Já se naučila strouhat brambory hodně nahrubo. Jednou jsem omylem dala obráceně kotouček do robotu a od té doby jinak brambory nestouhám. Přidáme česnek, sůl, kmín, majoránku a vajíčka a promícháme. Trošku zaprášíme moukou a smažíme na větší pánvi.
Plníme masem a podáváme.
...a teď se jdu dívat asi na Angeliku. Když on je ten Nikolas tak mladý a krásný. To dycky obrečím
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 primula primula | 28. ledna 2010 v 6:34 | Reagovat

Bramborák je výborné zimní jídlo, kdykoliv, kdekoliv a s čímkoliv. Tento nápad je výtečný a neotřelý. Hezký den přeji.

2 Domácí čajovna Domácí čajovna | Web | 28. ledna 2010 v 12:10 | Reagovat

to beru...a film k tomu :-) to je slunce, seno pohoda...

3 coco-choc coco-choc | E-mail | Web | 28. ledna 2010 v 14:27 | Reagovat

Moc hezký nápad. Ke králíkovi se jen tak nedostanu (nechci kupovat ty mražené supermarketové chudáčky). Ale bramborák už jsem dlouho nedělala. A s kuřecím masem (pro přítele) to nebude vůbec k zahození :-).

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama