Luxusní žemlovka z croissantů

29. ledna 2010 v 18:28 | Lenka |  Recepty

Miluju ráno na snídani croissant s kafem. Občas ale snídat nestihnu tak se mi tu croissanty nakupí v krabičce na pečivo. A přece je nebudu vyhazovat no ne?
Potřebujeme:
4 starší croissanty (z čerstvých by to byl hřích)
2 vejce
100ml smetany
vanilkový cukr
Croissanty natrháme na kousky a šupneme do zapékací misky. Vejce rozšleháme se smetanou a cukrem a kousky pečiva směsí zalijeme. Dáme péct do trouby na 180°C asi 15 minut.
Recept je inspirovaný úžasnou Nigellou Lawson. Jednou jsem viděla jak si vyráběla karamelový "puding" z croissantů. Trošku jsem to pravda zjednodušila, ale i tak byl výsledek naprosto luxusní. Problém je ovšem ten, že Nigella to měla jídlo pro útěchu - jak to nazvala - sama pro sebe a mě ho snědli děti.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 coco-choc coco-choc | E-mail | Web | 29. ledna 2010 v 20:31 | Reagovat

Tak to je hodně luxusní "zemlbába". Mamka žemlovku pojímala jako zbytkové jídlo, fuj, fuj. Loni jsem si ji udělala po svém - tvaroh, hodně oříšků, rozinek, dobrých a pevných jablíček a máslo! Hned se žemlovka dostala na výsluní. Když vidím Tvé pojetí ani se dětem nedivím, že Ti ji zblajzly. Až budu dělat zase žemlovku, tousty nahradím croissanty, ale čerstvými, nám totiž nikdy nezbudou :-))).

2 LenkaL. LenkaL. | E-mail | 30. ledna 2010 v 7:59 | Reagovat

Žemlovku jsem dělala za posledních 25let pouze jednou :-))Terinka tenkrát řekla "Takový štrůdlík mi nechutná":-))no a protože vařím každý den a někdy mi dochází fantazie, zkusím jim naservírovat tuhle i s ovocem a rozinkami.Přeji krásný víkend :-))

3 andy andy | Web | 30. ledna 2010 v 9:22 | Reagovat

Vypadá hóóódně lákavě a určitě krásně voní. Taky mám ráda croissanty, takže co nejdříve vyzkouším. Díky za inspiraci. Pěkný víkend :-)

4 holkapolka holkapolka | Web | 30. ledna 2010 v 15:32 | Reagovat

Tvuj blog je uzasny! snimky tvoje zahrady a bytu jsou opravdu skvele, behem nekolika hodin precetla jsem vsechno:) pozdravy z Polska:)

5 martina petru martina petru | Web | 13. prosince 2015 v 15:07 | Reagovat

Skvely recept, dekuji za nej, v tydnu si ho udelam :)

6 Rinat Rinat | E-mail | 16. července 2016 v 12:42 | Reagovat

Lidi můžete poradit, možno někdo ví kde dělají dobré Croissantu !?!

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama