Domácí ovocná zmrzlina od rybáře - další letní lákadlo

14. března 2010 v 8:23 | Lenka |  Recepty
Za okny stále padá sníh , ale já nemůžu děti (ani sebe) odtrhnout od skvělé domácí zmrzliny. Taktak jsem uchránila 3 lžíce na focení.
Recept na zmrzlinu dostal můj taťka kdysi když byl s bráchou poprvé na rybách. Bohužel se jim nic nepodařilo ulovit, tak šli zkroušeně domů a potkali "kouzelného" dědu Kaňovského , který jejich ůúspěch" komentoval slovy "počkajte ogaři - to by nešlo, abyste nic nedonésli, to vás vaša příště už nepustí" Řekl jim že chytil ráno krásného kapra a že jim ho dá. Tak se vypravili k nim do domečku. Bohužel babi Kaňovská už mezitím kapra naporcovala a zmrazila. Takže tenkrát taťka přinesl mraženého kapra a navíc tento skvělý recept na zmrzlinu.
Potřebujeme:
4 vejce (určitě z prověřeného domácího chovu, protože nebudou tepelně upravené)
5 lžic cukru krupice
vanilkový cukr (já používám na špičku nože mletou vanilku z Oxalisu)
250 ml smetany ke šlehání
a příchuť zmrzliny podle toho co máte rádi
Šleháme vejce s cukrem a vanilkou dokud se cukr úplně netozpustní. Pak ušleháme zvlášť šlehačku do krémova. Neměla by být úplně tuhá aby zmrzka měla tu správnou konzistenci. Šlehačku přidáme k vaječné směsi a promícháme. Přidáme ovoce, zamícháme a dáme asi na 4 hodinky do mrazáku. Doporučuju směs občas promíchat.
Příchuti si můžete vybrat jaké se vám zlíbí. Skvělá je káva (jak jinak), čokoláda, nebo klidně nechejte jen vanilkovou. Ovoce doporučuju částečně rozmixovat případně rozmačkat vidličkou.
Teď zrovna se chystám na odvážnou variantu zmrzliny se "slaným" karamelem. Snad to bude stát zato.
A teď vrchol receptu - foto. Začínám se více zajímat o foodstyling a teď jsem si fakt vyhrála. Naštěstí mám skvělého muže - amatérského fotografa co mi občas i poradí jak co mám nastavit a kde co mám zmáčknout. Takže moje dnešní vrcholné dílo:
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Jarmila Jarmila | 14. března 2010 v 11:28 | Reagovat

je opravdu výborná

2 Jaromila Jaromila | E-mail | Web | 14. března 2010 v 14:54 | Reagovat

Když jsem na ten obrázek chvíli hleděla, tak jsem začla slintat jak Pavlovův pes !

3 Blanka Blanka | Web | 14. března 2010 v 19:22 | Reagovat

Zmrzlinka vypadá móóóc lákavě

4 Jana Jana | Web | 15. března 2010 v 9:53 | Reagovat

Vypadá krásně, ještě by to k ní chtělo to teplíčko.

5 Papaja Papaja | Web | 17. března 2010 v 7:44 | Reagovat

Já už to tvrdím dlouho, že domácí zmrzlina je hračka :-D
http://mlsnakocka.blog.cz/0911/hratky-s-vuni-jablecneho-zavinu
Tohle byla skořicová a na vánoce jsem zkoušela vanilkovou s pekanovými ořechy. Povedla se tolik, že ani nemám fotky. :-) Tvoje fotka s ovocem a květinami je nádherná! Zmrzlina musela být lahodná :-)
P.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama