Nejen jahodové mámení aneb recept na bublaninu co se VŽDYCKY podaří

21. června 2010 v 10:01 | Lenka |  Recepty
Tento naprosto dokonalý recept na koláč najdete na Labužníkovi pod názvem:Zázračná, pěkně blbá, kynutá - nekynutá, jogurtová bublanina.
jahody
Zázračná proto že se vždy podaří.
Pěkně blbá proto že jí vždycky musíte sníst strašně moc
Kynutá - nekynutá - je jako z pohádky o chytré horákyni. Těsto se totiž tváří jako jemné a vláčné kynuté, ale s kvasnicemi nemá nic společného.
Potřebujeme:
2 kelímky bílého jogurtu
3 kelímky polohrubé mouky
1,5 kelímku cukru krystalu
1 prášek do pečiva
2 vejce
jahody
Na drobenku:
cukr krupice
polohrubá mouka
máslo
mletá vanilka
posekané mandle

Všechny ingredience na těsto smícháme. Vzhledem k nedostatku bílých jogurtů v lednici jsem tentokrát dala jeden bílý a jednen (můj zamilovaný) jahodový Cavalier. Ten ovocný jogurt dodal těsto úžasnou vůni!
Nalijeme a rozetřeme na plech, pokladema jahodama a posypeme drobenkou a nasekanýma mandlema.
Déme péct na 200°C krásně dorůžova.
Dobrou chuť!
Servírováno na nádobí z kolekce Petite fleur od Villeroy a Boch. Tento kouzelný tácek se třema dózičkama jsem dostala od úžasné kolegyně Marty, která mi vždycky spraví náladu !!!
jahody
Pod článkem na Labužníkovi je dlouhosáhlá diskuse kde najdete spoustu tipů na využití těsta... Z toho co mám vyzkoušeno :nahoru můžete dát tvaroh a meruňky, skvělá kombinace je mák s cukrem a švestky a úžasné jsou i nastrouhané jablka , skořicová drobenka a sekané vlašské ořechy.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 aimehenry aimehenry | 21. června 2010 v 12:46 | Reagovat

..a červenám se až na řiti ;-)

2 Kejt Kejt | 21. června 2010 v 20:57 | Reagovat

Aááách, nádhera! Ten musel být úžasný! Díky

3 Jana Jana | Web | 25. června 2010 v 16:28 | Reagovat

"Zázračnou pěkně blbou" taky peču - musela být skvělá, s těmi mandličkami, mňam. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama