

Ahooooooj, taky se chystám na nějaké pudinkové poháry. Hlavně rychle posbírat jahůdky, neboť po těch bouřkách už darebáci slimáci opět vystartovali.
Přeji krásný večer, občas chodím nahlédnout k Tobě na blog. Je krásný. Už jsem zkoušela francouzský citronový koláč a sklidil ohromný úspěch. Takže se těším na další inspiraci.
Hola, so nice meeting you, someone from so far away and so diferent culture. I have seen the pictures of your traditions and folk costumes and they are so beautiful and interesting. And your garden is such a pretty.
Many greetings from Chile, southamerica.
Maria Cecilia
Ahoj Leni, už dlouho jsem Ti nic nenapsala i když chodím na Tvůj blog pravidelně. Proto to napravuji a posílám pozdrav od našeho francouzského lektora, který nám včera upekl fantastický alsaský jablkový koláč, dle své fantazie. postup je stejný jako uvádíš na svém blogu po tud ,kdy dáváš na těsto nakrojená jablíčka, ale nepocukruješ je, dáš zapéct na 20-25 min do trouby ,mezitím uděláš povrchovou úpravu: rozpustíš máslo, přimícháš do něj nasekané mandle, hrozinky, trochu rumu, cukr a 2 lžíce medu-vymícháš v hustší směs, kterou pokladeš na koláč(Kryštof ho ještě ozdobil sušeným kiwi, ale nemusí být nebo můžeš nahradit čímkoliv jiným, třeba meruňkama) a dáš zapéct asi na 5 minut. Je to fantazie. Směs dělal od oka přiměřeně, přiměřeně. Dobrou chuť.
mnaaaaaaaaam...to vyzera chutne a osviezujuco....:)