Panna cotta - tradiční italský dezert z vařené smetany

8. července 2010 v 18:05 | Lenka |  Recepty
Panna cotta - do češtiny přeloženo vařená smetana je skvělý a osvěžující dezert, který jemně pohladí na jazyku i na duši! Obzvlášť když si ho obložíte jahodama čerstvě utrženýma na (plevelem zarostlé) zahradě a vychutnáte si jej za nepřítomnosti svých rarachů, kteří momentálně sužují v podobě tornád babičku Maňasovou :)
pannacotta
Potřebujeme:
(pro 4 lidi nebo 2 a jednu Zuzanku :) )
500 ml smetany
6 lžic cukru krupice
1 vanilkový lusk nebo na špičku nože mleté vanilky
6 plátků želatiny nebo odpovídající množství práškové
Smetanu nalijeme do kastrolku, část jí můžete nahradit mlékem - pokud z neznámých důvodů držíte dietu či tak něco..., ale už to nebude ono :) Vanilkový lusk podélně rozřízneme, vyškrábneme semínka a spolu s cukrem přidáme do smetany. Želatinové plátky namočíme do studené vody a necháme nabobtnat. Smetanu přivedeme k varu, vypneme sporák a přidáme želatinu. S ní už smetana NESMÍ vařit! Nalijeme do připravených skleniček, nebo misek či různých formiček , které po ukradení dětem nejdříve  pečlivě omyjeme od písku ;) Dáme do lednice chladit aspoň 4 hodiny nejlépe přes noc. Poté vyklopíme, ozdobíme ovocem a užijeme si sametové pohlazení!
pannacotta
Nemohla jsem se rozhodnout kterou fotku sem dát, tak dávám všechny :)
pannacotta
Takhle chutnala panna cotta holkám, když jsem dělala první pokus asi před týdnem. Zuzanka se chopila té největší porce co byla původně pro Zdeňu a pak sfoukla s přehledem ještě i tu na focení!
pannacotta
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Šárka Šárka | 8. července 2010 v 20:58 | Reagovat

Krásné fotky, určitě vyzkouším. Vypadá to nádherně.

2 Eva D. Eva D. | 9. července 2010 v 10:55 | Reagovat

Díky za nápad. Kryštofovi přijeli francouzští kamarádi, hned to na nich vyzkouším. NAFOŤ TVOJI LAVIČKU, STŮL A DOMEČEK, který je v pozadí za holkama. Díky

3 primula primula | Web | 11. července 2010 v 18:46 | Reagovat

No ano, ty bys Zuzance ani nedopřála dvě porce, tak se musí postarat sama. Pěkné letní pochutnání v tyto horké dny přeji.

4 Lůc Mác Lůc Mác | Web | 10. srpna 2010 v 14:00 | Reagovat

Hmm, vypadá to tak lahodně :), plánuji vyzkoušet, ale stále se trošku obávám, se želatinou jsem ještě nepracovala, ale láká mě to :)

5 Jana Jana | E-mail | 9. listopadu 2011 v 8:56 | Reagovat

Dobrý den, tento dezert jsem po několikáté viděla v pořadu Prostřeno, tak ho chci zkusit taky, nepíšete tu kolikati procentní by měla být smetana..koupila jsem méně procentní a pak sem mrkla na více receptu a tam píší 33%:-(( napište prosím zda to jde i z té méně procentní..děkuji !

6 lasice lasice | 9. prosince 2011 v 18:48 | Reagovat

ahoj tak nesmis  setrit.cim  vic  tuku  tim lepsi  a  hlavne zdravejsi:D :-P

7 elka elka | E-mail | 11. května 2012 v 19:13 | Reagovat

Taky jsme s mamkou několikrát zkoušeli a je to vážně výborné. Jde to i s troškou pudinku ale jen ze smetany je to lepší. Také je to výborné s teplými ostružinami, jahodami,.... :-)

8 radome radome | Web | 20. června 2015 v 13:02 | Reagovat

půjčka na op :-(

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama