Bagety s bylinkovým máslem

29. srpna 2010 v 19:05 | Lenka |  Recepty
Skvělou a naprostý úspěch zaručující přílohou, nebo lehkou večeří, jsou čerstvě upečené bagety. Nebojte se nebudu vás honit k míse a nechávat zadělávat těsto na toto oblíbené francouzské pečivo. Stejného - v některých případech možná ještě lepšího - výsledku dosáhnete dopečením baget, které najdete v každém supermarketu poblíž běžného pečiva. Stačí 10 minut a vaši blízcí vás jistě budou za tyto ještě teplé a voňavé kousky pečiva volit kuchařkou roku.
bagety

Bagety s bylinkovým máslem
Potřebujeme:
4 bagety k dopékání
asi 70g másla
sůl dle chuti
hrst sekaných bylinek
2 stroužky česneku (pokud nemáte ten dobrý od babičky, ale přivezený odněkud z Číny doporučuju použít stroužky aspoň 4)
Máslo utřeme v misce spolu se solí, česnekem a  nasekanými bylinkami. Skvělá je kombinace petržele a rozmarýnu, ale použijte kdo co máte rádi.
Bagety nařízneme asi po 1,5 cm. Důležité je nedokrajovat až do konce, tak aby bageta zůstala při pečení celá a vůně z bylinek a másla prostoupila celý kousek tohoto úžasného pečiva . Do každého zářezu naneseme nožem trochu bylinkového másla a bagety dáme péci do trouby předehřáté na 200°C. Po 10 minutách se bude vůně z vaší kuchyně linout až k sousedům a vy můžete svým přátelům servírovat.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 safrysek safrysek | E-mail | 30. srpna 2010 v 11:50 | Reagovat

Jojo, můžu jenom potvrdit - dělám často a je to vynikající :o)))) ... osobně používám spíše bazalku a když chci být joooo zmlsaná, tak doplním jemně nastrouhaným parmesánem :o)))) to je taky mňamka!

2 Ivča Ivča | Web | 30. srpna 2010 v 11:57 | Reagovat

Bagety jsem začala kupovat až na Tvoje doporučení, ale zatím vždycky jen dopekla bez dochucení. Určitě vyzkouším, i když našemu tátovi budu muset udělat bez bylinek....nevím proč, ale nějak je nemusí.

3 Lenka Lenka | 30. srpna 2010 v 13:21 | Reagovat

Safrysku parmazán vyzkouším, díky za tip....
Ivčo, Zdeňa třeba bazalku taky nemusí, včera jsem dělala panzanellu a říkal že to bylo moc dobré jen to bylo moc navoněné. Ale sní to. Když mu tam dáš petržel ani nepípne. K česneku se hodí skvěle.

4 primula primula | Web | 30. srpna 2010 v 18:00 | Reagovat

Taky takto bagety často dělám, třeba i k snídani a většinou s čerstvým salátem. Mně nejvíc chutná s roketou. Zdravím.

5 lavande lavande | 30. srpna 2010 v 22:33 | Reagovat

Tak to je skvělý nápad. Já bagetky dělám poměrně často, ale takto dopéct s bylinkami mě nenapadlo. Určitě vyzkouším.
Pěkný týden Šárka

6 danah danah | Web | 7. září 2010 v 10:20 | Reagovat

Ahoj Lenko, tak to vypadá vábně, to musím zkusit...ještě jsem je nikdy nekoupila, ale tohle mě láká :-))
Pokud se ti bude chtít a budeš mít čas, máš pozvání do hry u mě na blogu.
Dana

7 babi Maňasová babi Maňasová | Web | 11. září 2010 v 9:57 | Reagovat

Můžu potvrdit, že bagetky s česnekem jsou vynikající, na vlastní kůžu jsem je ochutnala. Leni, poslala jsem ti pozvánku do hry.

8 katie_25 katie_25 | E-mail | Web | 13. září 2010 v 7:50 | Reagovat

Ahojky Beauty, bagetky vypadají lákavě. Přijmi odě mě pozvání ke mě na blog :o)
pa. K.

9 Domácí čajovna, Renata Domácí čajovna, Renata | Web | 15. září 2010 v 11:39 | Reagovat

To je nádhera, jak jednoduché a dobroučké. To hned vyzkouším! Díky za krásný nápad!

10 Hliska Hliska | Web | 28. září 2010 v 8:54 | Reagovat

Musím potvrdit, fakt jsou úžasné. Dnes jsem to vyzkoušela k snídani a parádní. Díky moc za tvoje tipy

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama