Italský chlebový salát

26. září 2010 v 13:05 | Lenka |  Recepty
Dobrý tip na využití starého chleba a posledních sluníčkem vyhřátých rajčat ze zahrady.
Velkou inspirací na tento recept mi byla kniha od Frances Mayesové - Pod Toskánským sluncem , ke které se strašně ráda vracím. Je totiž mimo jiné proložena spoustou receptů a vždycky v ní najdu něco nového. Před strašně dávnou dobou jsem sem dávala recept na bruschetty.Dnes to bude, mnou volně upravený recept na italský salát Panzanella :)
panzanella
Potřebujeme:
starší bílý chléb (ideálně Ciabatta, ale dá se použít cokoliv)
rajčata
okurek
olivový olej
sůl
pepř
ocet balzamico
čerstvá bazalka

Chléb nakrájíme na kousky, pokapame olejem osolíme a dáme do trouby opéct do křupava. Po upečení je skkvělé je smíchat s prolisovaným česnekem . Necháme vychládnout. Rajčata a okurky nakrájíme na kousky. Všechno spolu smícháme v míse, pokapame olivovým olejem a octem. Přidáme lístky bazalky a dochutíme solí a pepřem.
panzanella
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 zuzana zuzana | E-mail | Web | 17. října 2010 v 8:21 | Reagovat

mnaaaamky toto vyzera ozaj dobre a musi to chutit bajecne...dik za super tip :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama