Čokoládové sušenky s fleur de sel

7. listopadu 2010 v 15:50 | Lenka |  Recepty
Čokoládové sušenky se sklenkou mléka? Pro někoho možná klišé, ale pokud na vás jde splín prostě NENÍ nic lepšího.
Tento recept jsem objevila u Pierra Hermé při pátrání po tom nejlepším receptu na macarons. Po pár pokusech jsem si ho upravila podle sebe a myslím, že dnes je na tyto sušenky přesně ten pravý čas.
čokoládové sušenky
Potřebujeme:
170g hladké mouky
25g holandského kakaa
lžičku jedlé sody
150g změklého másla
100g hnědého cukru
50g cukru krupice
lžička fleur de sel (případně kvalitní mořské soli)
150g kvalitní hořké čokolády

Smícháme máslo, cukr a sůl. Mouku smícháme se sodou , kakaem a prosejeme. Čokoládu nasekáme na kousky a spolu s moukou přidáme k vymíchanému máslu. Rychle zpracujeme. Vše je nejlepší dělat v robotu aby se vám máslo pod rukama nerozpouštělo.
Z těsta uděláme dva válečky o průměru asi 3cm a dáme na 2 hodiny odpočinout do lednice.
Poté krájíme kousky velké asi 1 cm a pokládáme na plech vyložený pečícím papírem.
Dáme do trouby rozehřáté na 170°C péct 12 minut.
Podáváme po vychladnutí.
Sušenky mě naprosto nadchly právé tou skvělou kombinací čokolády a soli. Nic naplat Pierre Hermé je prosté génius!!
Tady můžete vidět a slyšet samotného MISTRA při popisu originál receptu.

 


3 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Susie Susie | Web | 7. listopadu 2010 v 17:51 | Reagovat

Leničko, mmmmmmmmmm vypdají mnamózně, už se mi sbíhají sliny, určitě je vyzkouším :-))
Susie

2 coco-choc coco-choc | E-mail | Web | 7. listopadu 2010 v 19:51 | Reagovat

Božské! Nemám slov. Úžasná fotografie :-).

3 Lenka Lenka | 7. listopadu 2010 v 20:00 | Reagovat

Děkuji holky :)
Luci, fotografoval jako obvykle manžel. Přesně plní moje zadání o tom jakou atmosféru má ta fotka mít.

4 Jana Jana | Web | 22. listopadu 2010 v 0:07 | Reagovat

Fotka skvělá! Recept mě zaujal, ta lžička soli je tam fakt znát? Jak se pozná kvalitní mořská sůl - fleur se sel teda kvůli jedné lžičce pořizovat nebudu... i když Tvůj článek vyznívá dost přesvědčivě. :-) Každopádně díky za recept!

5 Lenka Lenka | 22. listopadu 2010 v 5:49 | Reagovat

Jani, mořskou solí myslím třeba Alpskou, takovou tu modrou nebo žlutou... Hlavně ne takový ten ztvrdlý chuchvalec v igelitovém sáčku.

6 Adriena Adriena | 13. února 2011 v 20:10 | Reagovat

Leni, dnes jsem sušenky dle Vašeho receptu zkusila ( po čoko dortíku, dyňové polévce atd.)a zmizely nebývalou rychlostí:-) Děkuji za krásnou inspiraci a těším se na další recepty od Vás. Adri

7 Helča Helča | 3. dubna 2013 v 21:49 | Reagovat

Vaše sušenky vypadají úchvatně :-) Už několikrát jsem sušenky pekla podle jiného receptu a vždy se mi naprosto roztekly na placky, které nebyly poživatelné. Proto se pečení sušenek docela obávám. Je možné, že odležením těsta v lednici tomu předejdu?Aneb je tento recept bezproblémový? Nestane se, že by sušenky splaskly? Předem děkuji za odpověď :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.