Macarons poprvé

8. prosince 2010 v 19:46 | Lenka |  Recepty
..... a zase jídlo.... a zase dezert .... a zase Pierre Hermé. Teda jen jako inspirace, protože knížku jeho receptů ne a ne sehnat :(
Co říct o macarons? že vám lehounce křupnou v puse? Že se vám na jazyku rozplyne jemná mandlová pusinka a krém, který může mít tolik chutí jaké si jen umíte (i neumíte) představit?
Jejich chuť prostě nejde popsat, protože může být taková jakou si jen budete přát.
macarons
Obvykle jsou macarons až kýčovitě barevné. Já si experimenty s barvami tentokrát odpustila a pustila jsem se do klasiky. Tedy:
ČOKOLÁDOVÉ MACARONS S POMERANČOVÝM KRÉMEM
macarons
Potřebujeme:
4 bílky
50g cukru krupice
200g cukru moučka
120g mandlí
30g kakaa holandkého typu

Mandle co nejjemněji umeleme, smícháme s prosátým moučkovým cukrem a kakaem.
Z bílků vyšleháme za postupného přidávání cukru krupice tevnou hmotu. Poté k ní přidáme směs mandlí a cukru.
Z hmoty pomocí cukrářského sáčku - už si ho sakra musím pořídit, protože když to kydám na plech lžičkou tak se pak nesmím divit že nemám pravidelné kolečka - tvoříme na plech vyložený pečícím papírem kolečka.
Necháme půl hodiny odpočinout.
Mezitím si rozehřejeme troubu na 160°C. Odpočinuté makronky dáme péct asi na 12 minut. Měly by vyběhnout a udělat tkzv patku - což se mě ne u všech podařilo, ale druhý pokus bude jistě lepší.
Krém jsem udělala jednoduše smícháním cca 100g měkkého másla, 2 lžic cukru, strouhané pomerančové kůry a trochy čerstvé pomerančové šťávy.
Makronky namažete krémem slepíte k sobě a rychle někam schováte!! Jinak se totiž neubráníte a budete je muset sníst a pak vám zřejmě bude špatně z vysoké hladiny cukru v krvi :)

Tak ať se ubráníte! a na závěr virtuální procházka u Pierra :)

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Papaja Papaja | Web | 9. prosince 2010 v 20:37 | Reagovat

Gratuluji k prvnímu úspěšnému pokusu! Macarons nejsou vůbec jednoduchá disciplína, ale Tys to zvládla bájeně! Miluji na nich přesně to, co popisuješ: lehounce křupnou a pak se rozpustí v ústech. V Patiserie Saint Tropez v Praze už si trochu svou reputaci napravili, ale stále to ještě není to, co jsem ochutnala ve Francii. Letos na konci léta se tam chystám znovu, tak budu macarons věnovat větší pozornost. :-)
Jsi moooc šikovná! Měj se fajn :-)
P.

2 analoja analoja | 13. prosince 2010 v 19:20 | Reagovat

jen to vidím, slintám ;)

3 Pavla Pavla | 12. ledna 2011 v 18:41 | Reagovat

Krásný blog, díky :)
Taky zkouším makronky, ale jsou to potvory a jen tak se nepovedou, gratuluju.
P. :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama