Černé špagety s chutí Itálie

20. listopadu 2011 v 14:49 | Lenka |  Recepty

Minulý týden jsem si na Facebooku povzdechla, že mám velkou chuť vyzkoušet recept na parmazánové pusinky, ale vzhledem k absenici tohoto sýru v lednici mi to asi jen těžko půjde. Okamžitě zareagovala kamarádka a kolegyně z vedlejší kanceláře, k jijíž zálibě patří dobré jídlo a vaření. A mimo jiné taky provozuje e shop s dobrotama z Itálie. Okamžitě jsme se domluvily a na mě druhý den čekala v práci taška se spoustou dobrot :) Mimo jiné úplně neskutečně skvělý olivový olej, který je nádherně jemný a voní jako čerstvě posekaná louka
Parmazánové pusinky jsem vyzkoušela včera - recept sem dám někdy jindy. Dnes jsme ale měli jiné jídlo.
Včera jsme totiž hlasovali o tom co budeme mít v neděli na oběd. Vyhrály (jak nečekané) špagety. Jelikož, ale holky navečer malinko zazlobily tak jsem jim pohrozila, že na oběd budou mít špagety černé.
K jejich velkému překvapení a radosti to tak nakonec bylo.
Holky by samozřejmě to co je na obrázku napozřely , takže jedna si na ně dala cukr a druhá (Zdeněk Pohlreich promine) oblíbený kečup
Pro nás dospělé ale byly
Sépiové špagety se sušenými rajčaty a mozzarelou
V jednoduchosti je krása, takže potřebujeme jenom:
mozzarella
sůl
V osolené vodě uvaříme špagety al dente a smícháme je s nakrájenými sušenými rajčaty a mozzarellou. Pokapeme olivovým olejem a jíme. Úžasná by byla čerstvá bazalka, ale za zahradě už je KO a v květináči ještě nemám.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 MiScha MiScha | Web | 20. listopadu 2011 v 14:53 | Reagovat

Wow zaujímavé :-) To som ešte nejedla :-)

2 duskisnotevil duskisnotevil | Web | 20. listopadu 2011 v 15:00 | Reagovat

Vypadá to zajímavě :)

3 Iva Iva | 20. listopadu 2011 v 21:53 | Reagovat

Říká se, že člověk jí očima, takže já bych si asi černé špagety nedala, jen kvůli barvě, ale také se říká, proti gustu žádný dišputát.
Iva :-)

4 Danniela Danniela | 14. července 2012 v 22:37 | Reagovat

sepiové špagety jíme doma tak, že je uvařím a bleskurychle smíchám s konzervou tuňáka ve vlastní šťávě a hned podávám, jak rychle uvařeno, tak rychle znězeno, aspoň u nás :-)

5 petra petra | E-mail | 23. ledna 2013 v 16:52 | Reagovat

Dobrý den,

špagety vypadají skvěle..:-) ale mě spíše zajímá ten talíř :-) kde jste zakoupila tento typ? sháním celou sadu podobně zdobených hranatých talířů.

Děkuji za info Petra

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama